Monday, November 12, 2007

11. nädal

Täna algas 11.koolinädal mul siin Hongkongis. See tähendab, et ma olen Hongkongis olnud 11 nädalat - pole paha. 11 nädalat. Ei oskagi öelda, kas see on pikk aeg või mitte. Ei tundu väga pikk aeg tegelt.
Mis siis eelmisel juhtunud on? Mitte midagi, sestap ka pole midagi kirjutanud siia. Esmaspäeval käisin kenasti koolis, teisipäeval tegelesin õppetööga natuke, kolmapäeval kool ja õhtul peol (nii kõrvalmärkusena võib mainida, et hea pidu oli), neljapäeval väike koolitöö, reedel lebo, laupäeval ja pühapäeval taas väike koolitöö ning lebo.
Ilmad on päris kenad olnud viimased paar-kolm päeva: täpselt selline Eesti suvi ehk umbes 25 kraadi ja pole üldse niiske. Eile chillisin basseini ääres mingi paar tundi niisama lebotades, väga chill. Kuid jah, vesi tundub natuke jahe, aga talutav - ujuda saab.

Laupäeval käisin Lantau saarel ühel peol, sünnipäevapeol kui täpsem olla. Ühel mu kohaliku sõbranna sõbrannal oli sünnipäev ja siis kutsus mind kaasa - miks mitte. Koht oli päris normaalne: maja ranna lähedal, grillisime väljas liha. Ahjaa, selle võib ära märkida, et kuidas kohalikud grillivad. Neil ei ole nii, et visatakse liha/vorst resti peale ja üks grillmeister vaatab, et kõik korras oleks. Eiei. Siin on nii, et igalühel on oma grillimise hark/kepp/pulk ja igaüks pistab sinna otsa, mida ta endale meele järgi leiab (põhimõtteliselt nagu ameerika filmides vahukomme tehakse lõkke ääres).

Kalevi šokolaad, sünnipäevalaps ja mina

Kurvematel teemadel natuke midagi Hongkongist: kui viimasel nädalal on Euroopas surnud inimesi nii autoõnnetuses kui kooli-draamades, siis ega Hongkong alla ei jää. Täna hommikul leiti HKUST'st üks tudeng, kes oli ennast üles poonud. HKUST on Hong Kong University of Science and Technology. Hull värk. Seda olevat ennegi juhtunud - räägitakse, et õpilased on lihtsalt nii suure stressi all siin. Hmm... pole väga aru saanud küll. Võib ära märkida ka selle, et tegemist oli magistriõppes oleva õpilasega.

Või siis natuke tragikoomilise vaatenurga alt: pühapäeval oli Hiina ühes linnas Chongqing'is 20% allahindlus 5liitrilisele toiduõlile. Jah, toiduõlile. Inimesed kogunesid ukse taha juba laupäeva öösel kell 4 ehk neli tundi enne uste avamist. Asi lõppes sellega, et 3 inimest sai surma ja 31 vigastada tormijooksus. Toiduõli! Hiinlased ikka päris mures oma inflatsiooniga, kardavad hindade tõusu nii mis jube.

Ahjaa. Mida ma teile veel rääkinud ei ole - "proovisin" kätt Hongkongi aktsiaturul. Eelmine nädal oli Hongkongi börsil Alibaba.com'i IPO ehk siis aktsiate enampakkumine ja proovisin ka saada mõned aktsiad. Saatsin taotluse 500'le aktsiale, sain 0 :) Jah, pole ime kui aktsiat märgiti 257 korda üle. Esimesel päeval tõusis aktsia hind 13.5'lt lausa 40'e peale korra, kuid nüüd on 28 juures. Oijah, oleks ju võinud mulle ka paar aktsiat anda.

Muudest uudistest veel nii palju, et eile õhtul olid kesklinna mõned tänavad suletud, kuna aset leidis Batmani uue filmi viimane võttepäev Hongkongis. Lihtsalt, et teaksite.

2 comments:

Anonymous said...

Sa taktsid aktsiamüügisaidi aktsiad osta? Kui... meta.

Harro said...

Aktsiamüügisaidi aktsiaid? Alibaba.com ei ole börsimaakler või midagi, ta ei vahenda/müü aktsiaid. Pigem tegeleb ikka business-to-business kaubavahendusega.