Tuesday, January 15, 2008

Siem Reap ja Angkori templid

Jõudsin elusalt Siem Reapi kohale ja täna veetsin päeva Angkori templeid külastades (ühesõnaga otsustasin Sihanoukville'st otse Siem Reapi tulla). Ei osanud väga midagi oodata nendest templitest, kuna templeid varemgi nähtud ja mis seal väga erinevat saab olla. Kuid kuna kõik seal ikka käivad ja uudistavad ja peaegu, et maailma-ime, siis oli eelarvamus ka natuke üles krutitud. Kokkuvõttes võiks öelda, et 20dollarit ei ole palju selle ühe päeva eest maksta ning kui sa asjaarmastaja pole, siis sellest ka piisab. Mõned muidugi võtavad lausa nädalase pileti. Maitse asi.
Õhtupoolikul käisin vaatamas ujuvat küla siin Siem Reapi läheduses - Vietnamis, Ho Chi Minhi lähedal Mekongi jõe suudmes on üks kuulsamaid ujuvaiud külasid siinkandis. Päris kena elamus oli ja mõnu vaatepilt, kuid selle eest 20dollarit maksta oli natuke palju minu arvates. Ei teagi, mida täpselt ootasin või näha lootsin. Aga nägemise koha pealt - kogu see ujuv küla ja need inimesed, kes seal elasid, tundusid kõik nii võltsid. Selline tunne nagu oleks tegemist filmiga või et kõik on näitlejad ja neile makstakse, et nad päevad läbi seal "igapäevaseid" toimetusi nagu teeks. Ühesõnaga jah, liiga ehe.

Murran ikka pead, mida edasi teha - kas lennata Taisse (lennata, kuna mitte ühegi piiri peal ei tehta eestlastele viisat) või minna Laosse. Muidu poleks nagu keeruline valik ja läheks Laosse enne ja siis Taisse, kuid algselt oli plaanis 22.jaan olla Tais juba, kuna seal üks suurem üritus/pidu, kuhu paljud Hongkongi vahetusõpilased ka plaanisid minna. Niiet nüüd ma siis murran natuke pead.

2 comments:

Anonymous said...

Kui Tais oled külasta Türki ja Olavit ka(kui jääb teepeale)!

Neljapäev!

Harro said...

Neljapäev, sa oled ühtäkki väga aktiivseks muutnud, väga meeldiv.
Olen Olaviga sidet pidanud ja paanis neile paariks päevaks kindlasti külla minna nädala pärast umbes. Annan teada, kuidas läheb.