Saturday, October 20, 2007

24 tundi Macaus

No mitte päris 24 tundi Macaus, vaid 24 tundi edasi-tagasi: reede hommikul kell 10 hakkasime liikuma ja laupäeva hommikul kell 10 olime tagasi ühikas.
Kui peaksin trippi ühe sõnaga kirjeldama, siis: vägahull. Ma tean jah, et see on grammatiliselt ebakorrektne, et väga hull on kaks sõna, aga siis ma ei saaks ühe sõnaga seda trippi ju kirjeldada, või mis?
Arvasin, et Macau on ikka täiesti Las Vegas, et kasiino kasiino kõrval ja et midagi muud seal eriti ei ole, kuid eksisin. Macau poolsaar, kus enamik inimesi elab ja kus enamik vaatamisväärsusi on ja kus põhiline elu käib, on mingil määral üpris sarnane Hongkongile - kõrged majad, tihe asustus, kitsad tänavad ja suhteliselt palju kasiinosid. Kuid Taipa saar on selline väga rahulik ja chill pleiss - kitsad tänavad, madalad majad, nägi välja suht selline nagu ladina-ameerika seebikates need linnad on (millegipärast tuli selline võrdlus praegu kuskilt, ärge küsige). Võibolla tuli see seepärast, et Macau oli Portugali koloonia ja Ladina-Ameerikas oli ka suht palju Portugali kolooniaid. Aga võibolla mitte.
Et jah siis - polnud Las Vegas, oli rohkem selline Hongkong väga paljude kasiinodega.
Meie reisist niipalju, et plaanisime kella 11.30se praamiga üle saada, kuid kuna Hongkongis oli püha, siis seda sama mõtlesid suhteliselt paljud inimesed peale meie. Saime piletid 13.35ks ja jõudsime Macausse kell 3. Vaatasime põhi vaatamisväärsused üle ja kõndisime linnas ringi umbes 4h, ning siis läksime Taipa saarele õhtustama. Kaks asja jäi nägemata - Venetian (kõige suurem kasiino Macaus, mis avati augustis ja kus on Veneetsia-pärane kanal ja gondlid majas sees) ning Macau Tower (kõrge torn, hea vaade, maailma kõrgeim benjiihüpe - 233m). Mõtlesin isegi benjiihüppe peale, kuid kuna hind oli suhteliselt krõbe, siis jäi see mõte sinnapaika - üks hüpe 1200 krooni.
Õhtu veetsime kahes klubis-baaris, mis asusid ühes majas, niiet sai kenasti edasi-tagasi käia: DD Disco (ehk D2) ja Sky 21. D2 polnud midagi erilist - vähe rahvast, väike klubi, väga head muljed ei jätnud. Kuid Sky 21 - väga bueno. Tundub, et tegemist on väga prestiizse kohaga. Kõik korvapallihuvilised võiks nüüd silmad pungile ajada kenasti: kuna täna, laupäeval mängisid Orlando Magic ja Clevland Cavaliers Macaus (proovisin pileteid ka sinna saada, kuid kõik olid välja müüdud), siis chillisime päris mitu tundi nii mõnegi korvpalluriga koos seal klubis. Ja mis veel kõige hullem - Orlando Magicu omanik Bob Vander Weide tegi meile jooke välja (pildil koos Mattiga). Kõik algas sellest, et Bob tuli meie juurde ja küsis Matthew käest, et kas ta saaks temaga koos ühe pildi teha! Asi nimelt selles, et Bobile meeldis Matt'i stiil ja Matt meenutas Bobile ennast noorena. Mjah, peab mainima, et see klubielamus oli üks hullemaid - no miks ei peaks, kui joogipoolis jooksis ojadena ja seltskond oli suhteliselt kõrgetasemeline. Ja ega korvpallurid klubisse ju ilma Orlando Magicu tantsutüdrukutete ei tulnud :)
Hommiku saabudes kadusime me kõik kuidagi ära ja lõpuks oli nii, et Jim tuli 7se praamiga, Simon ja Matt tulid 7.30se praamiga, mina tulin 8se praamiga ja Tim tuli 9se praamiga vist, igatahes hiljem tuli.
Nii palju veel seltskonnast seal klubs, et üks jaapanlane, kellega rohkem juttu rääkisime, oli väikse lennufirma omanik ja andis meile oma visiitkaardi ja lubas meile odavaid pakkumisi HK-Taipei liinil, kuna talle meeldis Matt'i inglise aksent ja meie, eurooplaste olek. Pole paha, pole paha.


Ok, see vist kõik praeguseks. Päev Macaus ja olen 1000 krooni vaesem. Otsustasime, et kunagi läheme veel korra Macausse, kuna paar asja jäi nägemata ja vahelduseks on päris lahe. Kui välja arvata see, et kui kell 10 magama sain hommikul, siis magasin pool päeva maha. Olen vähemalt enda üle uhke, et sain kell 3 üles ja läksin squashi mängima Mikealiga (rootslane). Yeah!
Praegu olen veel kahe vahel, kas lähen linna Inglismaa/Lõuna-Aafrika ragbi-finaali vaatama või mitte. Võiks ju, kuid samas, kuna mäng on kell 3 öösel, siis kas see on seda väärt?

4 comments:

Mart J said...

Damn, son! Päris kena õhtu.

PS. Tervitused Harro emale ja kogu perele!

Mart aka Jürka

vainu said...

Päris kena, mingid bossid tulevad ja paluvad teiega koos pilti teha?! Raju, see on juba päris uus tase isegi sinu jaoks Harro.
Ja kas võib ka küsida kuhu need hommikupoolsed öötunnid kadusid, heh?

vainu said...

Ah, nägin juba, otsisite MC Donaldsit pool ööd/hommikut.

Harro said...

Tõesti, see on uus tase minu jaoks. Ma nüüd ei oskagi ette kujutada, mis järgmine tase veel on.
Aga jah - kella 4-5 ajal tulime klubist ära, siis läksime söögijahile, McDonalds avati 6.30, selleks ajaks olid Tim ja Jim juba kadunud kuhugi, pärast McDonaldsit läksin mina oma teed ja Matt ning Simon oma teed. Ehk siis mina läksin jala sadamasse ja nemad taksoga.