Friday, September 14, 2007

nädala lõpp

Hellllllou,
neljapäeva õhtu, vaikne, taastun eilsest. Käisime eile Wan Chai's, jälle. Kuna on ju kolmapäev, siis võiks seal ringi korra ikka vaadata (igal kolmapäeval oli siis Wan Chais naistele kõik joogid tasuta). Enne kui Wan Chai'sse läksime, käisime Lan Kwai Fongis korra, kuna Simon (üks lahe prantslane) teadis, et ühes baaris on igal kolmapäeval kuni kella 10ni kõigile tasuta viinakokteilid. Niisiis mõtlesime, et võiks korra läbi astuda. Tuli välja, et seal oli vanusepiirang 25 ja keegi meist nii vana ei olnud. SIIS aga teadis Simon, et on veel üks baar sealsamas kandis, kus samuti on viinakokteilid igal kolmapäeval 7-10ni meestele tasuta. Seekord oli tegemist aga gei-baariga. Kuid nagu öeldakse - kellel janu, see on gei. Asi polnudki nii hull - baar oli küll mehi täis (paar naist oli ka tegelt), kuid kuna sai tasuta viina, siis võis ju ära vaadata selle koha. Heh, nägime seal baaris ühte teist vahetusõpilast ka meie koolist. Tüüp tuli minuga rääkima, et tsau mis toimub. Ja siis lihtsalt pidi ära mainima, et "ei, mina tulin siia ainult viina pärast", kuigi ma seda üldse ei küsinud. Kind of gay.

Neljapäeva hommikud hakkavad rasked olema kui ma nii jätkan. Sain magama 4 aeg ning esimene loeng hakkas kell 9.30. Polnud just kerge päev. Mul neljapäeviti kolm loengut - 09.30-12.20, 12.30-14.20 ja 15.30-18.20.
Üks nendest loengutest on 'Business Environment in China'. Selle aine lektor on jube huvitav naine. No selles suhtes huvitav, et ta inglise keel on umbes sama, mis põhikooli lõpetanud eestlasel. Enamik õpilasi räägi paremini kui tema. Tavaliselt kui keegi küsimuse küsib on vastus a'la "arvatavasti on sul õigus", "just-just", "ma usun küll". Kui ta midagi seletama hakkab ja siis jänni jääb, siis ütleb alati 'whatever'. Slaididelt saab lugeda huvitavaid lauseid nagu "expected to become thirst-large car producer", "how many cares per 100 households", "cars increased in first 5 months of 2006". Suhteliselt paljulubav. Kursus sisu poolest ise on aga huvitav, lihtsalt lektor on magedavõitu.

Ostsin endale paar õpikut ka, mida vaja läheb - hiina keele õpiku ja Hong Kongi majandus-ajalugu või midagi sinnakanti. Kokku maksin 450 EEK, niiet pole väga hull üldse.

Homme lähen passile ja Hiina viisale järgi. Oleks juba kolmapäeval kätte saanud, kuid kolmapäev-neljapäev on tihedad koolipäevad mul. Ja teisipäev ja reede täiesti vabad. Homme võib olla see õnnelik päev, kui soetan endale fotoka. Siis saab ehk pilte ka hakata nägema.
Homme pärastlõunal plaanis minna matkama/telkima jälle, kui ilm vähegi soosib.
Hiina (Yunnani täpsemalt) minek on muutumas aina kahtlasemaks. Tahaks väga minna, kuid keegi ei viitsi kaasa tulla. Üksi natuke mage/ohtlik minna. Kuid kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Tean, et 5ne seltskond läheb enamvähem samal ajal Pekingisse ja sealt Tiibetisse. Niiet võibolla ühinen nendega. Kuigi ma neid väga hästi ei tea. Aga samas siis saaksingi paremini tundma.

Riis ja nuudlid hakkavad vaikselt pinda käima. Kui ma kunagi tagasi kodumaale tulen, on kaks varianti: ma ei taha riisi kaua aega näha, või siis ma tahan ainult riisi.
Õnneks on koolis üks selline euroopalikum/läänelikum söögikoht ka - enamjaolt itaaliapärased pastad. Tiba kallim, kuid samas väga hea. Tiba kallim = 40 EEK praad. Üks koht on veel selline, kus saab 50 EEK'i eest buffe-laua ehk söö palju tahad. Mõni päev peaks sinna ka minema.

Mis veel, mis veel...
Vasakult: Jimbo, Talitha, Timbo. Kõik austraallased. Kõigil on väga sirged ja viksid näod ees nagu näha. Pilt pärit eilselt peolt ja lõbu laialt.
Heh, rääkisime ükspäev jõuludest ja mida jõulu ajal tehakse siin ja seal. Ja siis Jim ütles, et "tavaliselt me mägima veesõda jõuludel". Mul oli alguses nii, et MIDA?! Kuid jah, neil ju suvi detsembris.

Aaaah, päris chill on ikka lebotada basseini ääres ja lugeda kooliasju, samal ajal kui väljas on 32kraadi sooja. Pole paha. Ja septembris on kõik kooli spordikompleksi teenused tasuta ka, et sporti innustada ja kompleksi tutvustada kooliaasta alguse puhul.

Andke teada, mis Eestis ja Lätis ka toimub. Vahetevahel ikka loen Delfist uudiseid, kuid paraku mitte väga tihti. Ja seal ei kirjutada teist eriti niivõinaa.

Lõpetuseks minu Hongkongi koduaadress ka kui keegi tahab mulle kaarte saata näiteks:

Room 807B, Hall 9
Student Residence
City University of Hong Kong
22 Cornwall Street
Kowloon
HONG KONG

5 comments:

vainu said...

Eestis on külm ja Tartus on ka kolmapäeviti pidu. Lätiga ei ole eriti kursis aga viimati kui kuulsin oli neil mingi probleem varvastega. Mine võta kinni...

Anonymous said...

Võta varbast kinni. Eestist nii palju, et alles olid "Eesti versus Jõekalda" ja "Talendijahi" esimesed osad. Me elame põneval ajal. Oojaa!

Sander said...

Harro, kallis koolivend! Sa vist ei ole peale gümnaasiumi ÜLDSE inglise keelt rääkinud.

"Expected to become thirst-large car producer" on täiesti reaalne lause, mis tõlkes tähendab "Eeldatud saamaks janusuure auto tootjaks"!


GOSH!

Harro said...

Oi kui rumal minust. Tänud, Sander. Eks ma proovin oma oskusi lihvida.

Doris said...

Hehei Harro, mul on hea meel et sa seda blogi msn'is ka reklaamisid, muidu oleks ma poolest toredast ilma jäänd, keep it goin' !

Aga aga..meil Angelis on ka ju viina peod - Fucked up vms. Et teatud kellaaegadel piiramatus koguses viina. Mingi gay klubide värk vist.