Monday, September 24, 2007

singapur ja malaisia

Filipiinide viisaga läks nii nagu läks. Või noh, tegelt oli asi nii, et Filipiinide viisa jaoks on vaja kümmet sorti erinevaid tõendeid ja koopiaid dokumentidest. Kõige absurdsem on see, et peab esitama panga väljavõtte viimase kolme kuu kohta, kusjuures selle perioodi jooksul ei tohi kontojääk olla alla 30'000 krooni. Jah, 30kilo. Põhimõtteliselt lähevad sinna alla ka investeeringud, kuid nad ütlesid, et mitte kõik ja nad teeksid enda hindamise kui palju miski väärt on. Väga hull. Eks nad pingutasid kindlasti üle ka, kuid kuna viisa taotlemine on suhteliselt tülikas, siis jätan Filipiinid praeguseks kõrvale.
Sellega seoses, hakkasin täna hommikul siis uurima, kuhu teised lähevad. Tuli välja, et paljud lähevad Pekingisse kella kolmese rongiga. Kuid kuna mul oli vaja õhtul veel Hongkongis olla, siis ei hakanud kaasa minema. Mõtlesin, et äkki lendan homme järgi, kuna rongis üks sõita oleks ka nüri. Kuid kahjuks lennupiletid homseks olid kõik naeruväärselt kallid. Niisiis, mõtlesin, et Hongkongis ei viitsi ka passida tervet nädalat (mul on nädala jooksul ainult kaks loengut) ja hakkasin uurima kuhu veel sõita võiks.
Nagu pealkirjast ka lugeda võis otsustasin minna Singapuri ja Malaisiasse. Viisadega seal probleeme pole, kuna mõlemad on viisavabad meile, eestlastele. Jään homseks veel siia, kuna siin suured pidustused - Mid-Autumn Festival. Karneval ja puha. Lendan Singapuri kolmapäeval ja tagasi Singapurist järgmine teisipäev. Olen paar päeva Singapuris ja siis uurin vähe Malaisiat ja heal juhul Kuala Lumpurisse ka ikka. Sõidan sinna küll üksi, kuid üks vahetusõpilane siin, kes on pärit Singapurist, ütles, et ole mureta - annab mulle paar kontakti seal ja ehk on lõbusam.

Kena sügist teile.

No comments: